“MERSİN TARIM ÇALIŞTAYI” DÜZENLENDİ 132123 2

“MERSİN TARIM ÇALIŞTAYI” DÜZENLENDİ

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR.LEVENT UYSAL: MERSİN’İ TARIM VE GIDA ÜSSÜ YAPACAĞIZ

Gelişen teknolojiyi modern tarıma entegre etmek ve yaşanan iklim krizinin toprağa etkilerini azaltmak için “Mersin Bizim Platformu” tarafından, Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal öncülüğünde sektörel bazlı düzenlenen çalıştayların ikincisi “Mersin Tarım Çalıştayı” gerçekleştirildi.

Mersin Ticaret Borsası ev sahipliğinde “Mersin Bizim Platformu”nun organize ettiği sektörel çalıştayın ikincisi tarıma yönelik oldu.

Moderatörlüğünü Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir’in yaptığı “Mersin Tarım Çalıştayı”na Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, Milliyetçi Hareket Partisi Mersin İl Başkanı Serdar Soydan, Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Mersin Ziraat Odası, Toprak Mahsülleri Ofisi Mersin Şubesi, Gıda Mühendisleri Odası Mersin Şubesi, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, TKDK Mersin Şubesi, Devlet Su İşleri Mersin Şube Müdürlüğü, Sulama Kooperatifi Birlikleri ve özel sektör temsilcileri katıldı.

İlk olarak söz alan Mersin Ticaret Borsası Meclis Başkanı Münir Şen “Mersin Tarım Çalıştayı”nı düzenleyen Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Millietvekili Dr. Levent Uysal’a teşekkür ederek, sonuçların tarım sektörü için sağlıklı olacağını umduklarını söyledi.

“Hiçbir Milletvekili gelip de tüm sektörleri dinleyen bir çalıştay yapmadı” diyerek sözlerine başlayan Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir “Sayın Milletvekilimiz Dr. Levent Uysal’a teşekkür ediyoruz. Milletin vekilisiniz ve sizi sorunlarımızın çözüm ortağı olarak görüyoruz. “Mersin Tarım Çalıştayı” sonuç raporunu ekim ayında meclise sunacağınız için de teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ LEVENT UYSAL: MERSİN TARIMINI İYİLEŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Daha sonra söz alan MHP Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, Mersin’inin tarım ve gıda üssü kent markası alabilmesi için çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyerek “Yola çıktığımızda geldiğimiz ilk yerlerden biri Mersin Ticaret Borsası’ydı. Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanımız Abdullah Özdemir’den aldığımız bilgiler ve tespitler ile yol haritası belirledik. “Mersin Bizim Platformu” olarak biz önce Mersin’i ve sektörlerimizi dinlemek istiyoruz. “Mersin Tarım Çalıştayı”ndan çıkacak rapor ve sizden aldığımız bilgilerle ortak akılla hareket etmek istiyoruz. Mersin tarımı için iyileştirme mentalitesi geliştirelim. Siz bize ne kadar doğru bilgi verirseniz, Ankara’da temsilimiz o kadar güçlü olur. Ben 7/24 ulaşılabilirliğimle kendime güveniyorum. İstediğiniz zaman arayın fikir verin. Çünkü Mersin’i tarım ve gıda üssü olarak markasını nasıl yaratacağımızı planlayacağız.” ifadelerine yer verdi.

Seçim sürecinde projeleri arasında “Akıllı Tarım Uygulaması” projesi olduğunu ve faaliyete geçmeye başladığını hatırlatan Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal “Akıllı Tarım Uygulaması’yla gelişen teknolojiyle modern tarımı yaygınlaştırmak istiyoruz. Toprağı doğru işlemek ve bölgelere göre hangi ürün yetiştirilebilir bunu tespit etmek lazım. Sürdürülebilir tarım için “Mersin Tarım Çalıştayı” gerçekleştiriyoruz. Çalıştay sonucu çıkacak raporla hem Mersin’in tarımını geliştireceğiz hem de Meclis’in açılmasıyla birlikte buradan çıkan verileri ekim ayında Tarım ve Orman Bakanlığı başta olmak üzere ilgili bakanlıklara sunacağız.” şeklinde konuştu.

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ LEVENT UYSAL 17 EYLÜL’DE ERDOĞAN İLE NEW YORK’TA

17 Eylül’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte bir dizi programa katılmak için New York’ta olacaklarını ifade eden Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal bu görüşmenin Mersin için önemini vurguladı.

Milletvekili Uysal “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte New York’taki görüşmemizde Mersin’in ön plana çıkması için rapor sunacağım bilgiler vereceğim. Amacımız Mersin’in dünya çapında bilinmesini sağlamak. Ben Mersin’in milletvekiliyim ve üzerime düşeni yapacağım.” ifadelerine yer verdi.

“MERSİN TARIM ÇALIŞTAYI” DÜZENLENDİ 132123 1

“Mersin Tarım Çalıştayı”nda ilgili bürokrat ve özel sektör temsilcilerinin tarımda yaşadığı sorunların başında gelen; su sıkıntısı, girdi maliyetlerinin yüksekliği, ihracata daha çok imkan tanınması, ihracat şevki, tarım alanlarının imara açılmaması, tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması gibi konular ele alındı ve çözüm önerileri tartışıldı.

Çalıştayın sonunda kapanış konuşması gerçekleştiren MHP Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal “Samimi ve hoşgörülü ortam için teşekkür ediyoruz. Mersin, Türkiye ve dünya için buradayız. Biz her zaman herşeyden önce insan diyoruz. Katıldığınız için teşekkür ederim.” dedi.

“Gülümseyen Mersin” mottosuyla kurulan “Mersin Bizim Platformu”nun ikincisini tamamladığı “Mersin Tarım Çalıştayı”nın ardından ise “Tarsus İl Çalıştayı, Mersin Turizm ve Kültür Çalıştayı, Mersin Lojistik Çalıştayı, Mersin Sanayi ve Ticaret Çalıştayıdüzenlenecek.