“MERSİN TURİZM VE KÜLTÜR ÇALIŞTAYI” DÜZENLENDİ WhatsApp Image 2023 09 14 at 2308

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL: KONGRE TURİZMİMİZİ DE GELİŞTİRMEK BİZİM ELİMİZDE

“MERSİN TURİZM VE KÜLTÜR ÇALIŞTAYI” DÜZENLENDİ WhatsApp Image 2023 09 14 at 08

“Mersin Bizim Platformu” Mersin’i dinlemeye, çalışmaya devam ediyor. “Gülümseyen Mersin” mottosuyla çalıştaylar gerçekleştiren “Mersin Bizim Platformu”, turizm sektör temsilcileriyle “Mersin Turizm ve Kültür Çalıştayı”nda buluştu.

“Mersin Turizm ve Kültür Çalıştayı”na Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve “Mersin Bizim Platformu” Başkanı Dr.Levent Uysal, KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, Mersin Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı ve MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol ile çok sayıda turizm sektör temsilcileri katıldı.

“Bugün burada bir Mersin gönüllüsü olarak sizinleyim” diyerek sözlerine başlayan Milletvekili Uysal, “Mersin Turizm ve Kültür Çalıştayı” ile hem sektörel sorunların çözümü hem de doğru turizm bilinci oluşturmayı amaçladıklarını vurguladı.

“MERSİN TURİZM VE KÜLTÜR ÇALIŞTAYI” DÜZENLENDİ WhatsApp Image 2023 09 23414 at 08

Kendisinin İstanbul Üniversitesi Turizm İşletmeciliği mezunu olduğunu hatırlatan MHP Mersin Milletvekili ve “Mersin Bizim Platformu” Başkanı Dr. Levent Uysal, gençken turizm sektörüne adım atışıyla ilgili yaşadığı bir anıyı paylaştı. Uysal “İstanbul Üniversitesi Turizm İşletmeciliği bölümünden mezun olduktan sonra Hamit İzol başkanımın otelinde çalıştım, ekmeğini yedim. Tanışmamız geşmişten gelir. İyi ki Hamit başkanımız gibi insanlar bize gençken fırsat verdi. Daha sonra Hiltonsa’da staj yaptım. Orada resepsiyon sorumlusu bana bulaşıkhane görevi verdi. Demiştim ki ‘Ama ben üniversite mezunuyum. ‘Bana demişti ki ‘Buranın üniversitesi yok.’ Hakikaten de öyle oldu. Biz stajyerler olarak bir otelde yapılması gereken tüm işlemleri öğrenmiştik. İyi ki öğrendik. Ardından gelişen ve değişen dünya ile teknolojinin de birleşmesiyle, rahmetli babamın vasiyeti üzerine eğitim sektörü için çalışmalar yaptım ve şimdi sizlerin de desteğiyle 4-5 aydır Ankara’da Mersin’in sesi, nefesi olmaya gayret gösteriyorum. “Mersin Bizim Platformu” ve “Mersin Turizm İşletmecileri Derneği” işbirliğiyle yaptığımız “Mersin Turizm ve Kültür Çalıştayı”mızın hem turizm potansiyelimizi artırmak hem de tanıtım eksikliğimizi tamamlayabilmek ve yeni akılcı destinasyonlar oluşturabilmek adına yararlı olacak.” şeklinde konuştu.

“MERSİN TURİZM VE KÜLTÜR ÇALIŞTAYI” DÜZENLENDİ WhatsApp Image 2023 09 14 at 08

Dağ, deniz, sanat, inanç, gastronomi, fuar turizmi başta olmak üzere kongre turizminde de Mersin’in öncü bir kent olabileceğinin altını çizen Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal “Mersin’in büyük bir kongre merkezi yok. Kongre turizmi geliştiği takdirde şehrin çehresi daha da aydınlanır. Ve bu kongre merkezlerini yapacak yatırımcılar var. Bu işi devletimize yüklemeden nasıl bir finan bulabiliriz, araştıracağız. Büyük bir kongre merkezi ile Mersin uluslararası kongrelere de ev sahipliği yapacak.” ifadelerine yer verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve “Mersin Bizim Platformu” Başkanı Dr. Levent Uysal, ana projelerden biri olan Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın tamamlandıktan sonra birçok sorunun ortadan kalkacağını ve turist sayısının da beklenin üzerinde olacağını söyledi. Yerel yönetimler ve kamunun turizm sektörü konusunda da birlikte hareket edilmesinin daha sağlıklı sonuçlar elde edilmesini sağlayacağını  da sözlerine ekleyen Uysal, çalıştay sonunda çıkacak raporu Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere ilgili yerlere ve meclise sunumunu yapacağını söyledi.

“MERSİN TURİZM VE KÜLTÜR ÇALIŞTAYI” DÜZENLENDİ WhatsApp Image 2023 09 14 at 08

17-23 Eylül tarihleri arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yurtdışında olacaklarını da hatırlatan Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve “Mersin Bizim Platformu” Başkanı Dr. Levent Uysal, cumhurbaşkanına sunacağı en önemli üç maddeden birinin turizm olacağını hatırlattı.

Mersin Turizm İŞletmecileri Derneği Başkanı Hamit İzol “Mersin olarak alışkın olduğumuz toplantılar değil” diyerek sözlerine başladı. Başkan İzol “Genelde biz milletvekillerini davet ediyoruz toplantı ve çalıştaylara. Ama siz Mersin’in evladı olarak bu önceliği gösterdiniz. Diğer milletvekillerine de örnek olsun. Gelişmiş dünya, artık yönetişim denen kavramla hareket ediyor. Turizm ülkemiz ve kentimize döviz kazandıran sektördür. Bu çalıştayın amacı siz değerli sektör temsilcilerimizden sorunları dinleyip çözümü beraber bulabilmemiz. Atalarımız demiş ya ‘Zararın neresinden dönersek kardır’. İnşallah bugünden itibaren sektörü bilerek hareket edeceğiz.” dedi.

İzol, turizmde de birlik ve beraberlik olunması gerektiğine vurgu yaparak “Biz birlikte hareket etmeyi öğrenseydik, Mersin Limanı da Yat Limanı da bizim olacaktı ve biz işletecektik. Bu da Mersin’e maddi manevi kazanç sağlayacaktı. Kabul etmek gerekir ki Mersin olarak sahiplenme bilincine yeni yeni ulaşıyoruz. Mersinlilik bilinci oluşabilmesi çok önemli. Çalıştay sonunda çıkacak sonuç bizlere yol gösterecektir. Bizi önemseyip, ciddiye alıp dinleyen vekilimiz Levent Uysal’a teşekkür ediyoruz, her zaman yanındayız.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından çalıştaya geçildi. Turizm sektörü temsilcileri tek tek söz alarak fikir alışverişinde bulundu. “Mersin Turizm ve Kültür Çalıştayı”nda raporlanan maddelerden bazıları ise şöyle;

“MERSİN TURİZM VE KÜLTÜR ÇALIŞTAYI” DÜZENLENDİ WhatsApp Image 2023 09 14 at 08

Sektörel farkındalık eksikliği-bilinçsizlik, uluslararası yatırımın artırılması için yapılması gerekenler, yerel ve kamu yönetimlerinin ortak hareket etmesi, tanıtım vakfı eksikliği, paydaşların biraraya sık sık gelmesine ortam oluşturmak, yeni akılcı destinasyonlar, sezonsal sürdürülebilirliğin sağlanması başta olmak üzere “Mersin Turizm ve Kültür Çalıştayı”nda 40’ın üzerinde oluşturulan madde ve hazırlanan tüm rapor ekim ayı itibariyle Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal tarafından TBMM’de meclise sunulacak.