TARSUS İL ÇALIŞTAYI 34 1

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL: TARSUS’UN İL OLMASI İÇİN GÖNÜLDEN ÇALIŞACAĞIZ

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Yeni yüzyılda 100 il, 1000 ilçe” projesi Tarsusluları da sevindirmiş, ‘Tarsus’ta İl olacak mı?’ sorusu heyecan uyandırmıştı.
Nüfusu 400 bine dayanan Tarsus ilçesinin İl olabilmesi için çalışmalarına devam eden Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucusu Dr. Levent Uysal, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ile Nişantaşı Eğitim Vakfı işbirliğinde düzenlenen “Tarsus İl Çalıştayı”nda önemli mesajlar verdi.
Tarsus’un hem sosyolojik ve ekonomik açıdan ülke için fayda sağlayan bir kent olduğunun altını çizen MHP Mersin Milletvekili ve Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucusu Dr. Levent Uysal “Taşı, toprağı bereket yuvasıdır Tarsus’un. Verimli ürün çeşitliliğiyle hem Türkiye hem de dünya pazarını da destekleyen bir yerdir ayrıca. Sarıulak zeytin, keçiboynuzu, beyaz incir, Tarsus üzümü, dikenli inciri ve daha birçok ürünle tarımda öncü diyebiliriz Tarsus için. Bunun yanında sanayi alanında da oldukça kilit noktada Tarsus. Fabrikalarımızın en yoğun işlediği bölge diyebiliriz. Tarsus İl olduğu takdirde kabuğundan sıyrılacak hiç şüphemiz yok.” şeklinde konuştu.
Tarsus’un İl olma sürecinde kanaat önderleri ve uzman görüşlerinin önemli olduğunu vurgulayan MHP Mersin Milletvekili ve Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucusu Dr. Levent Uysal “Bugün Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ile Nişantaşı Eğitim Vakfı işbirliğiyle düzenlediğimiz “Tarsus İl Çalıştayı”mızdan elde ettiğimiz raporla hareket edeceğiz. Tarsus’un İl olması için hep birlikte çalışıp yol yüreceğiz. Kentin dinamiklerinin fikirleri kıymetli. İl olabilmemiz için gönül vermemiz ve inanmamız lazım. Ekim ayında mecliste dile getireceğim ve bakanlığa sunacağım konuların başında Tarsus’un İl olması geliyor.” ifadelerine yer verdi.
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H.Ruhi Koçak ise Tarsus’un biran önce İl statüsü alması gerektiğini vurgulayarak yapılan girişimlerin olumlu sonuçlanmasını beklediklerini belirtti.
Konuşmaların ardından İstanbul Nişantaşı Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mehmet Altuntaş, Tarsus ile ilgili detaylı bir sunum gerçekleştirdi.
“Tarsus İl Çalıştayı”ndan alınan rapor Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla birlikte Meclis’e sunulacak ve Tarsus’un İl olabilmesi için yol haritasıda belirlenmiş olacak.

TARSUS İL ÇALIŞTAYI 34 2

TARSUS İL ÇALIŞTAYI 34 4

TARSUS İL ÇALIŞTAYI 34 3