“MERSİN LOJİSTİK ÇALIŞTAYI” DÜZENLENDİ 22323 1

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde, Mersin Bizim Platformu ile MTSO işbirliğiyle birlikte lojistik sektörünü dinleyip, yaşadıkları sorunlara çözüm bulmak için “Mersin Lojistik Çalıştayı” düzenlendi.

“MERSİN LOJİSTİK ÇALIŞTAYI” DÜZENLENDİ 223 6

Çalıştaya Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve Mersin Bizim Platformu Başkanı Dr. Levent Uysal, Milliyetçi Hareket Partisi Mersin İl Başkanı Serdar Soydan, MTSO Yönetim Kurulu Üyesi İstiklal Koçyiğit, MTSO Meclis Başkan Yardımcısı Ahmet Aktaş, Mersin Nakliyeciler Derneği Başkanı Mehmet Bozkurt, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı İsmail Yavuz Özgüven ile sektör temsilcileri katıldı.

“Mersin Lojistik Çalıştayı”nın açılış konuşmasını yapan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İstiklal Koçyiğit, ürettiği projeler ile Mersin için siyaset üstü çalışmalara imza atan MHP Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal’a teşekkür ederek sözüne başladı. MTSO olarak her zaman bu yöndeki organizasyonların destekçisi olacaklarını vurgulayan Koçyiğit, “Bu çalıştayın sonuç raporları sadece Sayın vekile değil, tüm vekillere konuyu Ankara’da takip etmeleri için bir yol haritası olacaktır” ifadelerini kullandı.

“MERSİN LOJİSTİK ÇALIŞTAYI” DÜZENLENDİ 223 5

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve Mersin Bizim Platformu Başkanı Dr. Levent Uysal bu platformun, gönüllülük esasıyla kurulduğunun altını çizerek “İlk günden beri Mersin’in güçlü olduğu sektörler için ne yapabiliriz nasıl destek olabiliriz, buradaki sorunları nasıl çözüp güçlü yönleri nasıl daha ileri taşıyabiliriz diye çalıştaylar düzenliyoruz. Ardından burada çıkan sonuçları akademisyenlerle değerlendirip raporlaştırıyoruz. Tarım, medya, turizm çalıştayları düzenledik, muhtarlarımızla buluştuk. Bugün lojistik sektörünü dinliyoruz. Bizlere ev ödevi vereceksiniz ve Ankara’da sizin taleplerinizi yerine getireceğiz. Çünkü Ankara’da sorunları birlikte çözecek adımlar atmak ya da güçlü yönlerimizi daha ileri taşımak istiyoruz” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve Mersin Bizim Platformu Başkanı Dr. Levent Uysal, kurdukları ‘Mersin Fayda Merkezi’nde her sektör için eğitimler verileceğini lojistik sektörüne de anlattı.

“MERSİN LOJİSTİK ÇALIŞTAYI” DÜZENLENDİ 223 2

Sektör temsilcilerinin problemlerinden olan şoför yetersizliği ve şoförlerin eğitilmesi konusunun gündeme getirilmesinin ardından söz alan MHP Mersin Milletvekili Uysal “Kurmuş olduğumuz fayda merkezinde, şoförlerimize yönelik eğitimler verebiliriz. Sürücü kurslarıyla entegre hareket edip, eğitim alanında şoförlerimizin gelişimini sağlayalım.” şeklinde konuştu.

Yaşanan şoför yetersizliğinden dolayı, Suriyeli şoför istihdam edildiğini ve haksız rekabet oluştuğunu belirten bir sektör temsilcine yanıt veren Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal”Haksız rekabetin önüne geçmek için Suriyeli şoförler ile mevcut şoförlerimizin aynı şartlar ve statüde çalışmasını sağlamalıyız. Suriyeli şoförlerin rekabete aykırı çalışmaları önlenmeli. Bu sorunları çözdükten sonra en önemli konulardan biri sürdürülebilir diyaloğun sağlanabilmesi. Sürdürülebilir diyalog içinde takip mekanizması yapmalıyız. Siz bize verdiğiniz işin ve görevin takipçisi olacaksınız.” ifadelerine yer verdi.

“MERSİN LOJİSTİK ÇALIŞTAYI” DÜZENLENDİ 223 3

“Mersin Lojistik Çalıştayı”nda gündeme gelen konulardan birisi de Mersin Limanı oldu. Sektör temsilcileri Mersin Limanı’nın etkin kullanılabilmesi için Milletvekili Uysal’a “Ankara’ya gidin, Mersin Limanı’na sahip çıkın” çağrısında bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve Mersin Bizim Platformu Başkanı Dr. Levent Uysal “Mersin Lojistik Çalıştayı”nda 5 ana gündem maddesi belirlediklerini söyledi. Bu maddeler ise şöyle;

Mersin Limanı’nın etkin kullanılması, Mersin Ana Konteyner Limanı’nın yapılması, şoför eğitimleri, Suriyeli şoförlerin rekabete aykırı çalışmalarının sağlanması, lojistik ve nakliyeciler için daha büyük sahaya ihtiyaç duyulması.